Terrazzo zemininin epoksi veya çimentodan oluşup oluşmadığını belirlemek her zaman kolay değildir, ancak hangi terrazzo ile çalıştığınızı ve bakımını yaptığınızı bilmek önemlidir. En popüler iki terrazzo matrisi olmakla bilinen ve hangisinin ihtiyacınıza en uygun olduğunu belirlemek için projenizin çimentoya mı yoksa epoksiye mi uygun bunu anlamanız gerekir.
Terrazzo son yılların en çok yönlü zemin kaplama malzemelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Genel olarak mozaik, bir araya getirilen ve daha sonra öğütülmüş, pürüzsüz güzel bir yüzeye cilalanmış mermer yongaları kullanılarak çimento şeklini oluşturur.
Epoksi Terrazzo agregaları bağlamak için bir epoksi matrisi kullanır ve en iyi ince set sistemlerinden biridir. Bu sistem bir reçine kompoziti kullanıldığında beton döşemenin sadece 3/8 üzerinde bir artışa sahiptir, bu da diğer terrazzo sistemlerinden daha hafif olduğu anlamına gelir. Bir diğer faydası ise çok çeşitli renk ve desen olanakları, dayanıklılık ve kimyasal direnç bulundurmasıdır.
Çimento Terrazzo epoksinin aksine bir çimento matrisi kullanır ve kum yastığı, bağlı monolitik, poliakrilat ve rüstik dahil olmak üzere çok sayıda mozaik sistemi tanımlar. Bu zeminler mozaik üstü oluşturma için yongalar ile çimento bazlı bir karışım kullanılır. Genellikle epoksi sisteminden daha kalın ve ağırdırlar. Ayrıca geniş bir renk paleti sunmuş olsalar da seçenekler epoksi terrazzodan biraz daha azdır, ancak epoksi terrazzoya göre belirgin bir avantajı, teraslar, yürüyüş yolları ve yüzme havuzları gibi açık hava uygulamaları için kullanılmasıdır bunun yanı sıra güzel toprak tonları da oluşturmaktadır.
Epoksi ve çimento arasındaki farklar nelerdir?
Neden birini diğerine tercih etmeliyim diye sorabilirsiniz şimdi sizlere bu konuda temel farklardan bahsedeceğim,
Renk Seçeneği
Epoksi terrazzo, sınırsız renk ve tasarım seçeneklerine sahiptir. Yıllar sonra renkleri hiç değişmez. Renkler de genellikle parlak ve canlıdır.
Çimento mozaik ise rengi iyi tutmuyor. Bugün görülen yaygın renkler pastel benzeri ya da koyu renklerdir.
Kapalı veya Açık Hava
Epoksi mozaik sadece iç mekan kullanımı için önerilir. Çünkü epoksi reçinesi ne ultraviyole ışınları ne de ısı ile iyi reaksiyona girmez.
Çimento mozaik, dış mekan uygulamaları için ideal bir sistemdir.
Nem Azaltma
Beton levha tolerans dışındaysa epoksi mozaik bir nem azaltma sistemine gerek duyar. Buhar aktarımları çimento mozaik zeminlerine rahatlıkla kullanılır, bir endişe yaratmaz.
Şerit Geometrisi
Epoksi mozaik sınırsız şerit geometrisine sahiptir. İstenilen tasarımın istenilen uzunlukta uzatılmasını gerçekleştirebilir.
Çimento ise dikdörtgen bir şerit geometrisine sahiptir.
Birden fazla çeşidi bulunan Epoksi uygulamalarının istenilen talepler doğrultusunda hazırlanıp ihtiyacınız olan malzeme imkanını sizlere sunmaktayız. Daha fazla bilgi almak için iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz sizlere yardımcı olmak için hazırız.