Son dönemde kullanım alanı giderek genişleyen terrazzo uygulamaları gerek dış mekân veya iç mekân kullanımlarında son yılların vazgeçilmez parçası olmuştur.
Terrazzo mermer parçaları ve çimento karışımlarıyla bir araya gelerek oluşmaktadır. İlk yıllarda sadece zemin kaplama için kullanılan terrazzo şimdilerde duvar, dekoratif objeler vb. gibi birçok alanda tercih edilmektedir.
Terrazzo Kaplama İşlemini Neden Tercih Edilmelidir?
- Dayanıklı ve sınırsız tasarım imkânı sunar.
- Düşük bakım ve maliyet
- Sürdürülebilirlik
- Bakteri ve kayma direnci gibi birçok kolaylık sağlar.
- Estetik ve dekoratif yer döşemesidir.
- Temizlik kolaylığı sağlar.
- Hijyenik kullanım sağlar.
Kullanım alanları genel olarak alışveriş merkezleri, kongre merkezleri, hastaneler, hava alanları, okullar gibi birçok sektörde tercih edilmektedir. Dilerseniz evinizin banyo, sehpa gibi birçok alanında kullanabilirsiniz.
Terrazzo İşlemi Nasıl Uygulanır?
Uygulama işlemi sırasında çevre koşulları, beton zeminindeki reçineli döşeme uygulamaları, nem ya da nemin hareketi, sıcaklık ile ilgili işlem dikkat edilmesi gereken konular arasındadır.
4 aşamada inceleyecek olursak;
1- Zemin hazırlığı aşamalarından olan mekanik hazırlanma: Toz ve kirliliği yapışkanlık sağlayabilmek için mekanik olarak çıkarılmalıdır. Tırnaklı kazıma elmasları kullanılarak betonu hazırlama işlemi yapılır.
2- Eski Beton: İşlem yapılmadan önce kusurlu bölgeler onarılmalıdır. Eski beton sayesinde Mevcut boyaları, kabuk halindeki ve gevşek şekildeki betonu, Tırnaklı Kazıma Elmasları kullanarak kaba kumlama, kumlama, bilyalama veya taşlama işlemleri ile temizlenir.
3- Yeni Beton: İşlem yapılacak ortamın bakım ve kurutulma işlemleri yapılarak 28 gün beklenmedir. Kaplama işleminde sızdırmazlık ürünü kullanılmamaya özen gösterilmelidir. Ayrıca çelik mala ile düzenlenmeye özen gösterilmedir. Sağlam bir yapışma sağlamak için Tırnaklı Kazıma Elmasları kullanılarak bilyalama, kumlama veya taşlama ile mekanik olarak hazırlanmalıdır.
4- Dizayn: zemin kaplama için alüminyum veya pirinç l- profil şeritlerinden yararlanılır. Kullanılan şeritler 3mm kalınlığında olup, bükülerek zemine topograf yardımıyla koyulur. Epoksi terrazzo viskozite özelliğine sahip bir ürün olup düz ve geniş alanlarda tercih edilmektedir.
Uygulama İşlemi bitince hava durumuna göre 24 ile 72 saat boyunca kurutulması gerekmektedir. Traşlama ve silme işlemleri de yapılarak zemin parlatma işlemi uygulanır. Yapılan terrazzo işlemi daha canlı ve güzel olarak tamamlanır. Daha detaylı bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.