Epoksi Grenli yani portakal kabuğu deseni olarak belirtilen kaplama çeşitidir. Temizlenmesi kolay ve toz tutmayan genel ağır trafiğe maruz kalan alanlarda tercih edilen bir zemin kaplama malzemesidir.
Yeni beton zeminlerde ya da aşınmış, çukurlaşmış, zedelenmiş beton zemin yüzeylerini parlak, yoğun ve yarı pürüzlü bir hala getiren zemin kaplama türüdür. Kimyasal nitelikli bu kaplama ile zeminler hızlı, dayanıklı bir şekilde oluşturulabilir. Zemin kaplama yapıldıktan yaklaşık bir gün sonra üzerinde yürünecek hale gelir. Tam mekanik ve kimyasal dayanım için 7 gün beklenerek ağır yüke maruz bırakılmamalıdır.
Yüzey Hazırlığının Yapılması
Epoksi kaplama işlemlerinin başı olan yüzeyin kaplama için hazır bir hale getirilmesidir. Gevşek parçacıkların, düşük mukavemetli şerbet tabakasının alınması ve yüzeyin pürüzleştirilmesi amacıyla, yüzey hazırlığı yapıldıktan sonra yüzeyler sağlam, temiz, pürüzlü ve açık gözenekli hale getirilir. Hazırlanmış yüzeylere bir sonraki aşamada epoksi astar uygulaması yapılır. Epoksi astar yüzey ile yapılacak kaplama arasındaki bağlayıcı katmandır. Astarın görevini yapabilmesi, betona tutunabilmesi için yüzey hazırlığı tekniğine uygun şekilde yapılması önemlidir.
Yüzey Kontrollerinin Yapılması
Çukur çatlat, kırık gibi hatalar epoksi astar ve epoksi harç ile yapılır. 4-5 mm’den daha derin ve büyük alanlı tamiratlar epoksi kaplamaya uygun çimento esaslı tamir harçları ile yapılır. Çatlakların derin olması ve zeminden su gelme tehlikesi var ise epksi ejeksiyon yapılarak çatlak kesicinin doldurulması gerekir. Çatlakların zaman içerisinde hareket ederek kaplamaya yansıma olasılığı var ise cam elyaf ile güçlendirerek tamirat yapılmasını öneririz.
Epoksi uygulama yapmadan önce uyulması gereken nem şartlarına ve bekleme sürelerine dikkat edilmesi gerekir.
Epoksi Astar Uygulaması
Temizlenmiş, çatlak ve derz tamiratı yapılmış nem ve su sorunları olmayan betonarme yüzey, epoksi astar atılmaya uygun hale getirilerek yüzeye solventsiz astar uygulanır. Malzeme yüzeye göre değişiklik gösterebilir. Solventsiz epoksi astar, yüzeye rulo ile tek kat emprenye edilmelidir. Astar üzerine kuvars kumu serpilir. Epoksi astar; boşlukları doldurur, yüzeyin darbe ve kimyasal direncini arttırır ve kendisinden sonraki yüzeye yapışmasını sağlar.
Epoksi Kaplamasında Ara Kat Uygulaması
Epoksi astar uygulaması yapılırken yüzey nem,toz hava akımından korunması gerekir. Herhangi bir şekilde yaya veya araç trafiğine açılmamalıdır. Hava ve ortam sıcaklığına bağlı değişmekle birlikte astar uygulamasından 8 saat sonra üzerine epoksi kaplama malzemesi uygulanmaktadır. Epoksi kaplama malzemesi istenilen renkte uygulanabilmektedir. Hava ve ortam sıcaklığına bağlı olarak yüzey 48 saat içinde kullanıma uygun hale gelmektedir.
Birden fazla çeşidi bulunan Epoksi Zemin Kaplama Uygulaması istenilen talepler doğrultusunda hazırlanıp ihtiyacınız olan malzeme imkanını sizlere sunmaktadır. Daha fazla bilgi almak için iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz sizlere yardımcı olmak için hazırız.