Farklı alanlarda farklı amaçlara hizmet etmesi bakımından epoksi zemin kaplama çeşitleri bulunmaktadır. En çok kullanılan epoksi zemin kaplama çeşitlerini sizler için inceleyeceğiz.
Epoksi hakkında daha detaylı bilgi almak için Epoksi Nasıl Yapılır, Yapım Aşamaları Nelerdir? İsimli yazımızı inceleyebilirsiniz.
Bu yazımızda Epoksi zemin kaplama uygulaması ve çeşitleri hakkında detayları paylaşacağız.
1- Self Leveling Epoksi Zemin Kaplama
İki bileşenli ve renkli reçine sisteminden oluşan solvent içermeyen zemin kaplama sistemidir.
Kendiliğinden yayılan zemin kaplama olarak bilinmektedir. Düz, pürüzsüz, parlak ve son derece hijyenik bir son kat oluşturulur. Oluşturulan bu kaplama otomobil, transpalet trafiğine ve sıvı temasına dayanıklı yüksek performanslı bir kaplama oluşturur.
2- Antistatik Epoksi Zemin Kaplama
Retim alanlarında oluşan yoğun elektrik akımını üzerine çekerek topraklama yoluyla güvenli sınırlar içerisinde tutan zemin kaplama sistemidir. Renkli, iki bileşenli, self leveling ve solvet içermemektedir.
3- Tekstürlü Epoksi Zemin Kaplama
Kaymaz istenilen alanlarda özellik tercih edilen iki bileşenli, renkli ve solvetsiz bir zemin kaplama sistemidir.
Ortakal kabuğu desenli son kat görünümüne sahiptir. Tamamen kuruduktan ve kimyasal reaksiyonunu tamamladıktan sonra sınırlı araç trafiğine ve sıvı temasına dayanıklı hijyenik bir kaplama oluşturur.
4- Multilayer Epoksi Zemin Kaplama
Ağır yük ve yüksek kimyasal dayanım istenen endüstriyel tesislerde kullanılan zemin kaplama sistemidir. Self leveling son kat görünüm seçeneği bulunmaktadır.
5- Epoksi Mortar Zemin Kaplama
Yüksek oranda aşınmış beton zeminlerin sağlamlaştırılması amacı ile kullanılan zemin kaplama sistemidir. Silim kumu ve epoksi reçine karışımında oluşan harcın zemine dökülerek sıkıştırılmasıdır. Oluşan kaplama sistemi yüksek basma ve çekme dayanımının yanı sıra kimyasallara karşı direnç göstermektedir.
6- Grenli Epoksi Zemin Kaplama
Yeni beton zeminlerde veya aşınmış, çukurlaşmış, zedelenmiş beton zemin yüzeylerini parlak, yoğun ve yarı pürüzlü bir hale getiren bir zemin kaplama türüdür. Zemin kaplaması yapıldıktan yaklaşık bir gün sonra üzerinde yürüme için hazır hale gelir.
Epoksi zemin kaplama uygulamalarımız hakkında merak ettikleriniz için hizmetlerimizi inceleyebilirsiniz.
Epoksi Zemin Kaplama Hangi Amaçlarla Kullanılır?
Sanayi ve endüstriyel tesis, depo ve ticari bina işçi ve ekipman için temiz, güvenli koşulları sağladığı için epoksi zeminlere güvenilmektedir. Dayanıklı yapısı sayesinde ağır yüklere karşı uzun süre dayanan, pürüzsüz ve dayanıklı bir yüzey sağlamak için beton zeminlere uygulanır. Dekoratif bütünlük oluşturması açısından sıklıkla kullanılan bir zemin kaplama sistemidir. Düz pürüzsüz görünümü sayesinde mimari tasarımların vazgeçilmez bir parçası olan en çok tercih edilen zemin kaplama uygulamasıdır.
Birden fazla çeşidi bulunan Epoksi Zemin Kaplama Uygulaması istenilen talepler doğrultusunda hazırlanıp ihtiyacınız olan malzeme imkanını sizlere sunmaktadır. Daha fazla bilgi almak için iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz sizlere yardımcı olmak için hazırız.