Karo üretim çeşitlerinden biri olan terrazzo karo modelleri mozaik ya da çini karolar olarak da isimledirilebilir. İki tabakadan oluşmaktadır. İlki ürünlerde aşınma tabakasıdır. Bu kısım boya, çimento, mermer tozu, taş kırıklarından ve kırıntılarından oluşan tabakadır. Modellerin alt kabakası ise çimento ile dişli kum malzemesinden oluşmaktadır.
Karo Terrrazzo Mozaik hakkında daha detaylı bilgi almak için Karo Terrazzo Mozaik isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.
Karo Kullanım Alanları Nelerdir?
Hem iç tasarım olarak hem de dış mekan kaplama malzemesi olarak kullanılmaktadır. Son derece estetik ve dayanıklı kaplama malzemelerinden biridir.Ürün çeşitleri olarak imalatlar boyalı ve beyaz çimento, boyasız ve normal çimento, üretimler boyasız ve beyaz çimento şeklinde yapılan üretimler olarak adlandırılabilir.
Karo Terrazzo Uygulama Aşamaları Nelerdir?
Zemin kaplamalarında en dikkat edilmesi gereken konu iyi bir çevre koşuludur. Beton zemin üzerindeki reçineli döşeme uygulamalarında genellikle göz ardı edilen bir aşamadır. Bu koşullar nem ya da nemin hareketi, sıcaklık ve uygulanacak zemindeki nem ile ilgilidir.
1- Zemin Hazırlığı
Uygun olmayan zeminlerde basit gibi gözüken işlemi uzun ve zor bir onarım sürecine dönüştürebileceğinden özenle ve önceden Zemin kontrolü sağlanarak yerin terrazzo için uygun olup olmadığı belirlenmelidir.
Mekanik hazırlık: Toz, kir gibi yabancı malzemeler, iyi bir yapışkanlık sağlamak için mekanik olarak çıkarılmalıdır.Tırnaklı kazıma kullanılarak bilyalama ve taşlama yöntemi mevcut betonu hazırlamanın en etkili yöntemidir.
Yıpranmış beton: Eski beton yüzeyleri yapısal olarak iyi durumda olmalıdır. Reçineli döşeme uygulamasına geçmeden önceki aşama yıpranmış bölgeleri onarmaktır. Mevcut boyaları, kabuk halindeki ve gevşek şekildeki betonu kazıyarak kaba kumlama,kumlama, bilyalama veya taşlama işlemleri ile malzeme kalıntıları çıkarılır.
Yeni beton: Kaplama öncesinde bakım yapılarak minimum 28 gün bekletilmelidir. Kaplama öncesinde bakım yardımcı ürünleri ve sızdırmazlık ürünleri kullanılmamalıdır. Beton yüzeye çelik mala ile düzeltilmesi yeterlidir.
Uygulamaya başlamadan önce yüzey nem açısından control edilmelidir. Nem buharı taşıma testi yapılmasına dikkat edilmelidir.
2- Dizayn
Tasarımlar emin kaplama alanına uygulamak için alüminyum yada pirinç L-profil şeritlerinden faydalanılır. Şeritler tasarıma uygun şekillerde bükülerek zemine monte edilir.
Derzli bir yapısı olmadığından uygulandığı alanlarda bütünlük sağlar. Örneğin düz ve geniş alanlar havalimanları, hastane, AVM gibi yerlerde tercih edilmektedir.
Uygulama yapıldıktan sonra hava şartlarına göre 24-72 saat arası kuruması için beklenir. Ürün kuruduktan sonra kontrol edilerek uygulama ekipleri silim makinalarıyla zemin üzerinden 1.5-2mm traşlanarak ince silim işlemi gerçekleştirilir. Traşlama ve silim işlemleri sonrasında zemin üzerine parlatıcı uygulanarak canlı görünümü sağlanır.
Uygulaması istenilen talepler doğrultusunda hazırlanıp ihtiyacınız olan malzeme imkanını sizlere sunmaktadır. Daha fazla bilgi almak için iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz sizlere yardımcı olmak için hazırız.